калкулатор

калкулатор
калкула̀тор <-и, бр: -а>
същ м calcolatòre m, calcolatrìce f

Български-италиански речник. 2015.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Look at other dictionaries:

  • калкулатор — (лат. calculus сметка) 1. а) тој што врши пресметки, сметководител; 6) фиг. сметкаџија, човек што се прави со сметка 2. механичка или електронска машина за сметање …   Macedonian dictionary

  • акцесории — (анг accessories) мн комп мени што му нуди на корисникот на компјутер најразлични дополнителни алатки упростен текст едитор, елементарна програма за цртање, распоред на тастерите на тастатурата, калкулатор и др …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”